persoonlijk

“Niet zo standaard hoor, ik hou van persoonlijk.” Dat hoor je wel eens iemand zeggen. Ik heb daar de laatste weken veel over nagedacht. Kan een “standaard” uitvaart dan niet persoonlijk zijn?

 

Wanneer is een uitvaart persoonlijk? Ikzelf vind een uitvaart persoonlijk wanneer er gekozen is wat iemand zelf wilt; vanuit eigen gevoel, motivatie en/of budget. Weet dat je altijd een keuze hebt. Wat mij betreft gaat het niet om WAT er gekozen wordt voor een uitvaart, maar DAT er gekozen wordt.

 

Een liedje van vroeger, een liedje van nu, koffie, wijn, cake, een bitterbal, thuis, in een uitvaartcentrum, een klein afscheid in besloten kring, een groots afscheid, op de fiets, of met de (rouw)auto, de manier waarop je vorm geeft aan het afscheid....

 

Het is allemaal goed, als jij maar kiest wat je wilt.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Julia (zondag, 21 mei 2017 11:51)

    Mooi stukje geschreven zoals het is.