Wat wil je? (Deel 4 van 5)

Regie over eigen uitvaart;

Wat wil jij na je overlijden?

 

Begraven of gecremeerd worden, je lichaam ter beschikking stellen voor de wetenschap, of geresomeerd worden wat waarschijnlijk mogelijk is vanaf 2023?

 

Als je je lichaam ter beschikking voor de wetenschap wil stellen, dan is de enige manier dat je dat zelf bij leven regelt. Dit kan bij een anatomisch instituut van een universiteit. In Nederland zijn er 8. Er wordt je dan gevraagd om een handgeschreven verklaring te maken. Het anatomisch instituut bewaart deze verklaring (codocil).

 

Je lichaam wordt binnen 24 uur na je overlijden opgehaald en wordt niet meer teruggegeven. Soms worden er tijdelijk geen lichamen aangenomen of wordt het lichaam alsnog afgewezen. Dan zijn je dierbaren verantwoordelijk om een uitvaart te regelen.

 

Hoe neem je afscheid van iemand die zijn lichaam ter beschikking voor de wetenschap stelt? Daar zijn verschillende manieren voor. Graag denk ik met je mee.

 

Over de laatste keuze vertel ik je gauw graag meer. Wil je contact met me? Bel of mail me gerust.

 

#afscheidnemen #eigenregie #regieovereigenuitvaart #doodgewoon #pratenoverdedood #persoonlijkafscheid #rust #liefde #verbinden #lichaamvoordewetenschap #begrafenis #natuurbegraven #crematie #resomatie #uitvaart #uitvaartbegeleiding #uitvaartbegeleider #kinderenenafscheid #dementieenafscheid #herinneren #rouw #stervensbegeleiding #uitvaartwestland #uitvaartdenhaag #uitvaartrotterdam #uitvaartdelft #paulinevanderweesuitvaartbegeleiding

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0