Hoe vertel je het?

1.       Hoe vertel je het?

 

Als je een uitvaart wil voorbereiden, of misschien dat je alvast je gedachten er eens over wil laten gaan? Lees dan gerust verder.

 

Natuurlijk bel je eerst de liefste mensen om je heen en/of die het meest dicht om je heen staan als je dierbare is overleden. Je kunt en wilt misschien niet iedereen persoonlijk benaderen. Je kunt een kaart sturen om mensen op de hoogte te stellen van het overlijden van je dierbare en/of om ze uit te nodigen voor de afscheidsbijeenkomst. Wist je dat je dit ook zelf kunt doen? Een mooie tool hiervoor is te vinden op www.daglief.nl

 

Zelf heb ik goede vormgevers om me heen die ook een kaart kunnen maken die aan alle wensen voldoet. Zij begrijpen goed wat een familie wil. Het is vaak even puzzelen voor een familie; welke afbeelding/foto, wat voor tekst? Met of zonder een gedicht? Veel of weinig woorden? Het resultaat mag er dan wezen. Maar ook best confronterend als het ineens zwart op wit staat dat je dierbare is overleden.

 

Naast het versturen van een kaart, of als enige manier om het te laten weten, kan ook een advertentie geplaatst worden in een plaatselijke, regionale of landelijke krant. Ook online kan er veel: op social media of een online condoleanceregister. Wat zou jij willen?

 

Mocht je er over van gedachten willen wisselen met me. Neem gerust contact met me op. Ik loop graag een stukje met je mee.

 

 

#daglief #eigenrouwkaartmaken #afscheidnemen #eigenregie #regieovereigenuitvaart #doodgewoon #pratenoverdedood #persoonlijkafscheid #rust #liefde #verbinden #begrafenis #natuurbegraven #crematie #resomatie #uitvaart #uitvaartbegeleiding #uitvaartbegeleider #kinderenenafscheid #dementieenafscheid #herinneren #rouw #stervensbegeleiding #uitvaartwestland #uitvaartdenhaag #uitvaartrotterdam #uitvaartdelft #paulinevanderweesuitvaartbegeleiding


Reactie schrijven

Commentaren: 0