Afscheid nemen: hoe, waar en met wie? (Deel 1 van 2)
11. augustus 2022
Afscheid nemen: hoe, waar en met wie? (deel 1 van 2) Als je een uitvaart wil voorbereiden of misschien dat je alvast je gedachten er eens over wil laten gaan; lees dan gerust verder. Hoe wil je het afscheid eigenlijk noemen? Is het een afscheidsbijeenkomst, -plechtigheid, -ceremonie, - dienst, -viering? Of gewoon afscheid?
Wat wil je? (Deel 5 van 5)
14. juli 2022
Wat wil jij na je overlijden? Begraven of gecremeerd worden, je lichaam ter beschikking stellen voor de wetenschap, of geresomeerd worden wat waarschijnlijk mogelijk is vanaf 2023? Resomeren, resoneren, resumeren? Resomeren dus. Het woord stamt af van het griekse woord “resoma” dat “hergeboorte van het lichaam” betekent. In Canada, Australië en sommige Amerikaanse staten is dit al mogelijk. In Nederland wordt de wet van de lijkbezorging hier waarschijnlijk op aangepast, op zijn vroegst in 2023.

Wat wil je? (Deel 4 van 5)
07. juli 2022
Regie over eigen uitvaart; Wat wil jij na je overlijden? Begraven of gecremeerd worden, je lichaam ter beschikking stellen voor de wetenschap, of geresomeerd worden wat waarschijnlijk mogelijk is vanaf 2023? Als je je lichaam ter beschikking voor de wetenschap wil stellen, dan is de enige manier dat je dat zelf bij leven regelt. Dit kan bij een anatomisch instituut van een universiteit. In Nederland zijn er 8. Er wordt je dan gevraagd om een handgeschreven verklaring te maken.
Inloopmoment voor vragen rondom afscheid, sterven en uitvaart
03. juli 2022
Aanstaande dinsdag 5 juli tussen 10.30 en 12.00 uur ben je welkom voor vragen over afscheid, sterven en uitvaart in Bibliotheek 's-Gravenzande tijdens het (gratis) inloopmoment van Pauline van der Wees Uitvaartbegeleiding. Mocht je een vraag hebben of ergens meer over willen weten, ik zie je graag. En natuurlijk mag je altijd contact met me opnemen per telefoon, e-mail of WhatsApp. Fijne dag vandaag!

Wat wil je? (Deel 3 van 5)
30. juni 2022
Regie over eigen uitvaart: Wat wil jij na je overlijden? Begraven of gecremeerd worden, je lichaam ter beschikking stellen voor de wetenschap, of geresomeerd worden wat waarschijnlijk mogelijk is vanaf 2023? Voor een crematie kun je zelf uitkiezen naar welk crematorium je gaat. Elke locatie heeft weer z’n eigen sfeer, inrichting en wel/geen uitzicht. Je kunt daar ook de aula huren voor een afscheidsbijeenkomst/-dienst, maar dat is niet verplicht.
Doodgewoon in de klas
28. juni 2022
Beste leerkrachten van groep 7/8 en docenten van klas 1 en 2, Bijna vakantie, de tijd vliegt! Bijna alweer een schooljaar voorbij. Weet dat er een heel mooi project bestaat; Doodgewoon in de klas. In een digitale lesomgeving (www.doodgewoonindeklas.nl) leren kinderen spelenderwijs omgaan met dood en afscheid. Ook kun je een gastspreker uitnodigen die graag langskomt om over zijn/haar werk te vertellen en vragen te beantwoorden van de kinderen.

Wat wil je? (Deel 2 van 5)
23. juni 2022
Regie over (eigen) uitvaart; Wat wil jij na je overlijden? Begraven of gecremeerd worden, je lichaam ter beschikking stellen voor de wetenschap, of geresomeerd worden wat wellicht is vanaf 2023 ? Begraven kan op de begraafplaats van de gemeente of kerk of op een natuurbegraafplaats. Lees gauw verder!
Open dag crematorium De Dijk
20. juni 2022
Zaterdag 25 juni Open dag bij crematorium De Dijk in Maassluis! DE gelegenheid om eens een kijkje voor en achter de schermen te nemen en om je vragen te stellen.

Wat wil je? (Deel 1 van 5)
16. juni 2022
Regie over (eigen) Uitvaart. Wat wil jij na je overlijden? Sommige mensen hebben dit al duidelijk voor zichzelf. Voor anderen misschien lastig om daar al een idee of gevoel bij te hebben. En eigenlijk willen we er niet aan toch? Denken aan de dood.
Regie over (eigen) uitvaart
09. juni 2022
Regie over (eigen) uitvaart; het afscheid is van jou. Een stukje geschiedenis: vroeger bestonden er nog geen uitvaartondernemingen. Een overlijden, het afscheid, de begrafenis; het was van de mensen zelf. Na de 2e wereldoorlog werden de aanzeggers en inmiddels ontstane uitvaartverenigingen echte ondernemers. Het afscheid werd uit handen genomen. Vanaf de jaren negentig was er een kentering. Ik geef het afscheid graag weer aan je terug. Het afscheid is van jou!

Meer weergeven