Jelle

Mijn zwager Jelle was een stoere en taaie vent met leuke humor! Hij vond iets grappig en moest lachen, of niet. Jelle is overleden in de zomer van 1999 en 28 jaar oud geworden.

 

Mooie herinneringen aan hem! Levende sprinkhanen kochten we als voer voor zijn hagedissen, die vervolgens ontsnapten in zijn kamer. Jelle bleef er rustig onder en ving ze. En gaf ze alsnog aan zijn hagedissen. Kleren kopen met hem in Den Haag. Mee naar een concert met zijn medebewoners. Een avondje naar de film voor zijn verjaardag.

Hij was gek op zijn schoonzussen en wij op hem. Van hem was er maar één!

 

Jelle is geboren met een hartafwijking. De dokters gaven hem nog geen jaar bij zijn geboorte. Hij sloeg zich door vele operaties en ziekenhuisopnames heen. In zijn scootmobiel, die hij sinds een paar weken had, werd hij in augustus 1999 geschept door een auto. Zijn hart, die het uiteindelijk toch al 28 jaar deed, hield er mee op.

 

Zijn begrafenis is nu bijna 22 jaar geleden. Wat ik me nog sterk herinner, is dat hij de kerk werd uitgedragen door zijn vader en broers op “Paradise City” van Guns N’ Roses. Eén van zijn favorieten. Dat hadden we toch maar mooi voor elkaar gekregen. Dat gaf een fijn gevoel en voldoening. En dat gevoel, als afscheid nemen dan toch moet, dat gun ik iedereen.

 

 

Mijn jongste zoon is vernoemd naar Jelle. Sil Jelle.


Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Jolanda Beekenkamp (woensdag, 15 juni 2022 10:53)

  Jemig, Pauline, wat een mooi verhaal...!

 • #2

  Pauline van der Wees (zaterdag, 18 juni 2022 08:40)

  Hoi Jolanda, dank je wel voor je reactie!
  Ja, een verhaal wat bij ons hoort met Jelle in onze herinneringen!