anderen over pauline


Pauline, we hebben jou al meerdere malen bedankt, maar ik wil je echt nogmaals goed benadrukken dat wij echt enorm blij met jou zijn geweest. Jouw manier van werken en je benadering is erg prettig. Ook bijvoorbeeld op het moment toen wij in de aula om de kist van onze vader heen stonden en de medewerker van het crematorium mijn vader alvast mee wilde nemen naar de crematieruimte. Ze vroeg ons of wij daarna wilden komen, maar jij stelde voor om met z’n allen tegelijk te gaan zodat we mijn vader zelf konden begeleiden. Dat pakte je echt heel goed op.

 

Nogmaals bedankt voor alles.
 

Menno  Lieve Pauline,

Dankzij jouw fantastische begeleiding kunnen wij terugdenken aan een warm, ingetogen, respect- en liefdevol afscheid van Hans.

 

Wij hebben jou leren kennen als een empathisch, deskundig, zorgzaam, liefdevol en warm mens. 

 

Wij wensen jou alle goeds!

PetraPauline, ik wil jou nogmaals heel erg bedanken voor alles. Jij bent een professional met heel veel empathie. Dat is wat nabestaanden nodig hebben.

 

LindaWij waren erg blij met de expertise en zorgvuldigheid van Pauline. Omdat zij zelfstandig werkt, is er veel mogelijk. Weet veel en kent goed de aanbieders van zaken die nodig zijn. Kwam met goede suggesties zonder op te dringen.

 

Is heel prettig in de omgang en heeft aandacht voor ieders mening en kijk op e.e.a. Altijd goed bereikbaar en snel met een reactie. Een fijn mens!

 

Familie SitskoornDankjewel voor de begeleiding die je ons vorig jaar hebt geboden. Jij hebt het mogelijk gemaakt dat we ondanks de traumatische week waarin we onverwachts terecht kwamen, toch een mooi en waardig afscheid voor onze echtgenoot en vader hebben kunnen organiseren. 

 

Jara en familie

 

Lieve Pauline, wat mooi dat wij jou in 2022 hebben leren kennen. Je was een rots in de branding tijdens een heftige periode in ons leven. Door de juiste begeleiding van jou konden wij een mooie uitvaart voor onze moeder realiseren. Hier kijken wij nog steeds met een warm gevoel op terug.

 

 

Hartelijke groet, Marijke


Na een lange periode van ziekzijn is mijn man Pieter overleden. We wisten allebei dat dit onomkeerbaar was en daardoor was er ook tijd voor hem om zijn wensen aan mij te vertellen en er samen over te praten. Dat was heel fijn en ik kijk met grote dankbaarheid terug op dat hij dat heeft kunnen doen.

Al eerder had ik kennisgemaakt met Pauline. We spraken af bij Plastikcafé en het voelde meteen goed voor mij.  Pieter wilde niet bij dit gesprek aanwezig zijn en vond het belangrijk dat ik iemand koos die bij mij past, mij begrijpt.
En dat was Pauline:

Ik heb haar ervaren als een zachte, warme persoonlijkheid met een luisterend oor en vooral ook iemand die van doorpakken weet om de wensen van mijn man en ook die van mij te vervullen. Want wat als er wensen zijn en het niet mogelijk lijkt deze uit te voeren? Dat voelt als een enorme teleurstelling, maar met haar creativiteit zoekt Pauline naar mogelijkheden en komt met suggesties om het toch voor elkaar te krijgen. Ze behoudt het overzicht en met veel respect voor een ieder, heeft zij er voor mij en voor de familie  een troostrijk en onvergetelijk afscheid van gemaakt.

 

Diana van Toor

 


Na het plotselinge ernstig ziek worden van onze zus zochten we alvast een uitvaartbegeleider in de omgeving van Delft.  

We zochten een vrouw met een persoonlijke benadering die open stond voor een niet-standaard uitvaart, omdat dat naar ons idee zou passen bij onze zus.

We vonden Pauline en wat zijn we blij met onze keuze. Pauline kon direct komen, al voordat onze zus al echt was overleden en ze voelde heel goed aan wat wij bedoelden.

Pauline kon goed luisteren naar onze wensen, ze dacht mee en stuurde ons waar nodig op een vriendelijke en rustige manier een beetje bij. 

Ze wist voor ons de perfecte locatie te vinden en nam ons alle regeldingen uit handen. Met haar hulp is een prachtige, kleurrijke kaart gemaakt en een hele mooie, zeer persoonlijke afscheidsbijeenkomst.

Wij vonden alles zeer passend bij de persoonlijkheid van onze zus en dat was juist de bedoeling. We kijken daar met veel warmte en dankbaarheid op terug. De warme, vertrouwenwekkende en vriendelijke persoonlijkheid van Pauline heeft daarbij erg geholpen. We vertrouwden haar helemaal omdat we aan haar merkten dat ze al zoveel ervaring heeft. 

We willen haar heel warm aanbevelen!  

 

Familie Bergshoeff   


Hallo Pauline,

Wat fijn dat je er voor ons was, maar ook nog voor mijn man, die voor hij kwam te overlijden jou nog persoonlijk gesproken heeft. Het klikte direct bij binnenkomst. Hij vond je een bescheiden, rustig persoon en dat voelde gewoon direct goed voor hem, maar ook voor ons.

Je hebt mijn man zijn verhaal laten doen zoals hij het geregeld wilde hebben. Je vertelde hem dat je het helemaal zou doen zoals hij het wilde en dat je aanvulling kon geven waar er evt. nog andere mogelijkheden waren. Dit waren hoe raar het klinkt twee hele fijne, warme voorgesprekken en als we nog vragen hadden, konden we je bellen of mailen. Niks was te veel. Mijn zoon heeft op de dag van de uitvaart mijn man naar het crematorium mogen rijden. Dit voelde als dat wij zelf de regie in handen hadden. En ook tijdens de uitvaart heb je alles zorgvuldig geregeld hoe alles in elkaar overliep met de muziek, foto’s en de sprekers. Je hebt ons heel fijn geholpen om het voor ons perfect geregeld te krijgen. En er kan zoveel meer als dat we eigenlijk wisten.

Dankjewel dat je ons zo gesteund hebt, zodat wij op een hele fijne, waardige manier afscheid hebben kunnen nemen van mijn man. 

Met lieve groet,

Cobie en kinderen

 


Hallo Pauline,

Ik wilde je nogmaals bedanken voor de zeer persoonlijke wijze waarop jij mij en mijn gezin begeleid hebt bij het afscheid nemen van Trudy.

 

Dat is door ons als zeer ondersteunend ervaren. Je bent een zeer innemende vrouw die ik dan ook, hoe vreemd dat misschien klinkt, van harte zou aanbevelen.

 

Peter Dame


 

Lieve Pauline,

 

Toen mijn tante vorig jaar ziek werd, was het haar eigen wens om jou te bellen. Ze wilde het heel graag alles zelf regelen, maar daar was helaas weinig tijd meer voor. Jij hebt onmiddellijk tijd voor haar gemaakt en haar in alle rust laten vertellen wat ze kwijt wilde. Zij was daar zo blij mee.

 

Toen het nodig was hebben mijn oom, jij en ik samen haar wensen zo goed mogelijk uitgevoerd. Jij had haar echt goed begrepen en met jouw bijzondere en unieke ideeën hebben we er een heel warm en persoonlijk afscheid van gemaakt. 

 

Ik hoop dat veel mensen de weg naar jou zullen vinden, want ik gun iedereen de steun en begeleiding die wij van jou hebben gekregen op de momenten dat wij dat zo hard nodig hadden.

 

Lieve Pauline, nogmaals bedankt voor wie je bent en wat je doet. 

 

Ook namens mijn oom Frank,

Marion

 


Lieve Pauline,

 

Toen mijn man en onze vader wist dat zijn overlijden nabij was, heeft hij aangegeven dat we na zijn overlijden contact met jou moesten opnemen. Hij heeft jou zelf meegemaakt bij uitvaartdiensten in de kerk waar hij koster was en wist dat we bij jou in goede handen zouden zijn.

 

Dat heeft hij goed ingeschat! Na zijn overlijden heb jij ons op een warme, persoonlijke en professionele manier begeleid. Je stond open voor onze vragen en ideeën, dacht met ons mee en bleef oog houden voor wat wij nodig hadden. Ook de manier waarop je bleef kijken naar de signalen die de kleinkinderen gaven en hoe we daarop konden inspelen, vonden wij ontzettend fijn. Zo hadden we van tevoren niet gedacht dat we hem tot aan de crematieruimte zouden begeleiden. Maar jij merkte de nieuwsgierigheid bij de kinderen op: ‘waar gaat opa dan straks naartoe?’. Je toetste bij ons hoe wij erin stonden en uiteindelijk hebben we besloten hem tot aan de laatste ruimte te begeleiden. Dit was ook voor de volwassenen heel waardevol.

 

Na de uitvaartdienst kregen we van de aanwezigen ook complimenten voor jou. Over de rust die je uitstraalt en hoe mooi het was dat de twee jongste kleinkinderen voor de rouwauto liepen.

 

Dank je wel, Pauline, voor jouw warme begeleiding! Wij kijken terug op een mooi en liefdevol afscheid.

 

 

Christine Hendriks en familie


 

Hoe iemand in haar of zijn beroep vooral mens kan zijn, heeft Pauline van der Wees bewezen in de uitvaartbegeleiding na het plotselinge overlijden van Gonny, mijn vrouw, onze moeder, schoonmoeder en oma.

 

Zij heeft van het begin tot het einde ons op een zeer menselijke en vriendelijk zakelijke wijze bijgestaan.

Hiervoor onze hartelijke dank, zeker ook voor de vrijheid, die zij ons liet bij het invullen van de diverse onderdelen van de uitvaart. Kortom, een zeer menselijke vakvrouw, met het hart op de juiste plek.

 

Zeker ook namens de kinderen en kleinkinderen,

 

Jan de Kam

 

 Met grote dankbaarheid kijken wij terug op de begeleiding van Pauline rondom het overlijden van mijn man. 

Het was een waardevol samenzijn, met Pauline als professional bij ons als familie. Prettige gesprekken over hoe we vorm konden geven aan een warm, respectvol en persoonlijk afscheid van mijn man, onze vader, schoonvader en onze opa.

 

Pauline is ruimdenkend, flexibel, creatief en inventief. Hiermee inspireerde ze en gaf ruimte aan ieders inbreng en wensen. Ze wist het beste bij ons als familie boven te krijgen. 

 

Zo loodste ze ons door een intensieve week door structuur aan te brengen, waar wij die niet zagen, en nam daarbij last van onze schouders weg. Haar warme en informele stijl paste bij ons als familie en voelde het niet alsof er een vreemde in huis was. Keer op keer betrok ze de kleinkinderen erbij om op hun eigen manier afscheid te kunnen nemen van hun opa. We hebben mooi en ontroerend  afscheid kunnen nemen.   

 

Paula Bossenbroek en dankbare familie


Lieve Pauline,

Volkomen onverwacht overleed Folkert. Hij wist niet dat hij ging overlijden, ikzelf en onze (klein)kinderen ook niet. We waren volkomen onvoorbereid. Na de condoleances in het ziekenhuis vroeg ik, wat nu verder. Het antwoord was dat een uitvaartbegeleider dat allemaal wist….

 

De volgende morgen, midden in de eerste lockdown van de Corona-pandemie, besloot ik jou te bellen. Ik had je een paar keer bij een uitvaart meegemaakt en was getroffen door je rustige (niet) aanwezigheid. Gelukkig bleek je tijd te hebben, je kwam direct en we hadden met kinderen en aanhang een bijzonder fijn gesprek. Je rust, je betrokkenheid, je aanwezigheid, je empathie gaven ons veel hulp en steun. Je bent meelevend, meevoelend, maar ook richtinggevend. Dat wil zeggen, je bewaakt het proces, de tijdslijn, geeft aan wat wel en wat niet kan, wat wel en niet mogelijk is. Je denkt in oplossingen en bent uitermate reëel en zorgvuldig.

 

Je hebt ons ontzettend gesteund het afscheid goed en waardevol vorm te geven. Het heeft ons geholpen hier op een goede manier mee om te gaan. Dank je wel!

 

Tilly Post en kinderen 

 


Wij hebben het als zeer fijn ervaren dat wij kort voor mijn vaders overlijden een afspraak met je konden maken om alvast het een en ander te bespreken.

 

Op het moment dat wij wisten dat mijn vader niet lang meer te leven had, komt er ontzettend veel op je af. Jij hebt door je warme en kalme manier ons aan de hand genomen en stapje voor stapje begeleid om de uitvaart te realiseren waarvan ik heel zeker weet dat mijn vader dit zo had gewild.

 

Ondanks de coronatijd en alles anders gaat dan normaal tijdens een uitvaart kijken wij terug op een prachtige uitvaart die door jou is gerealiseerd.

 

Wij hebben ons van het begin tot het eind in deze verdrietige periode heel erg gesteund gevoeld door jou waarvoor alsnog onze hartelijke dank.

 

Hartelijke groet, Arine en Koos HersbachLieve Pauline, 

Als een dierbare onverwachts overlijdt moet er snel geschakeld worden. Er moet sneller dan verwacht gekozen worden voor een uitvaartbegeleiding. Maar voor welke uitvaartbegeleiding ga je dan? Voor mij een makkelijke keuze, maar de anderen moeten het er ook mee eens zijn.

 

Na mijn omschrijving van jou als persoon, maar ook hoe jij bent in je werk was iedereen snel overtuigd. Pauline van der Wees uitvaartbegeleiding zou het worden. En wat is dat een goede keuze geweest. Jouw rust, jouw ervaring, jouw steun, jouw advies, jouw duidelijkheid en eerlijkheid heeft ons door deze moeilijke periode geholpen. En het was een moeilijke periode, want vanwege een positieve besmetting binnen de familie kon het op de geplande dag niet doorgaan. En wat ging jij daar goed en rustig mee om. Je hoorde ons aan, gaf advies en hakte wat knopen door die wij zelf niet konden doorhakken. Continu bleef je met ons in contact, ondanks dat je zelf ook in de lappenmand zat. Even checken of de muziek al klaar was of hoe het ervoor stond met de PowerPoint. De uitvaart zelf is helemaal naar wens verlopen. Helaas kon jij er niet bij zijn, maar ook dat heb jij keurig geregeld. Wij kijken terug op een hele fijne samenwerking, waarin je ons alle ruimte hebt gegeven om alles in te vullen zoals wij het zelf wilden. Wij willen je dan ook ontzettend bedanken voor alles wat je voor ons in deze zware periode hebt gedaan. 

Veel liefs, 

 

Namens de familie Beermann

Tessa


Lieve Pauline

Het is inmiddels 2 maanden geleden dat mijn man, onze (schoon)vader en opa na een kort ziekbed overleden is.

Mijn man overleed ‘s avonds laat. Toen wij jou belden, kwam je direct en had, ondanks het late tijdstip, alle tijd voor ons en ook de dagen erna was jij er om waar nodig ondersteuning te bieden.

 

Bij alles wat gedaan moest worden, liet jij ons de keuze of wij het zelf wilden doen of dat jij het zou doen. Wij hebben er voor gekozen heel veel zelf te doen, maar realiseren ons dat dat niet mogelijk was geweest zonder jouw adviezen, hulp en steun. Hierdoor is het afscheid voor ons warm en liefdevol geweest.

 

Heel, heel erg bedankt voor wat jij voor ons betekend hebt. 

 

Ria en de (klein)kinderen 

       We zijn Pauline erg dankbaar voor haar uitstekende, professionele en empathische begeleiding na het te vroeg overlijden van onze man, (schoon)vader en opa.

 

Ook haar speciale aandacht voor de kleinkinderen was heel bijzonder en werd erg gewaardeerd. Al tijdens het eerste vrijblijvende gesprek hadden we direct een zeer fijn gevoel bij Pauline, haar kennis en haar manier van werken. In deze voor ons hectische dagen begeleidde zij ons kalm en doeltreffend bij alle zaken die geregeld moesten worden. Mede hierdoor hebben we het afscheid en de uitvaart op een mooie, fijne en waardige manier kunnen doen.

 

 

We zijn Pauline heel dankbaar en willen haar ten zeerste aanbevelen.

 

Familie Wells


Beste Pauline,

 

Het huis is stil, de plek op de bank blijft leeg. We missen Rogier ontzettend. In deze moeilijke tijd was jouw hulp bij het organiseren van de uitvaart en jouw medeleven onmisbaar. 

 

Wat ben ik blij dat jij die ochtend, in alle hectiek, binnenkwam. De rust welke jij uitstraalde, gaf mij ook rust. En het vertrouwen dat Rogier het afscheid zou krijgen, welke hij verdiende. 

 

De dagen tot aan de begrafenis werden dagen met een lach en een traan. Hierdoor kan ik met een goed gevoel terug kijken naar deze dagen, en naar het afscheid. 

Pauline; je bent gewoon een TOPPER. Blijf vooral zo doorgaan!

 

Mirjam

 


Onze vader is na een kort ziekbed overleden. Ondanks ons verdriet wist je door met ons te praten, je steun, betrokkenheid het allemaal perfect te regelen. Precies hoe onze vader het had gewild. 

 

Fijn en professioneel persoon, die de tijd voor iedereen neemt. Je brengt zo veel rust en ook een lach. Je hebt van zo'n droevige dag een mooie dag kunnen maken. 

 

Fijn iemand voor deze job. Bedankt!!

 

Familie Groeneveld


Lieve Pauline, 

In de moeilijkste tijd van ons leven iemand moeten kiezen om het afscheid van mijn echtgenoot, onze vader/schoonvader en opa te helpen regelen, is een hele zware opgave.

 

Wat zijn wij blij dat wij bij jou hebben aangeklopt, na advies van lieve vrienden. Zoals jij er was voor ons, ons hielp om alles te regelen zonder je op te dringen.

Aan van alles dacht om het voor ons zo dragelijk mogelijk te maken. In één woord: GEWELDIG!!

Wij gunnen alle mensen die ooit afscheid moeten nemen van een geliefd persoon een begeleidster zoals jij, om dat laatste stukje mee te lopen.

Pauline, woorden kunnen niet weergeven hoe dankbaar wij zijn dat jij op dat moment in ons leven bent gekomen.

 

Met lieve groeten,

Fam. Weber


Lieve Pauline, heel veel dank voor je warme, persoonlijke en professionele begeleiding in de periode naar en tijdens het verlies van onze lieve moeder/oma! Bij het grote verlies van een dierbare is Pauline een warme deken en straalt ze rust uit.

 

Wat een mooie gesprekken hebben wij met elkaar gehad; nog twee zelfs met onze moeder erbij, zo bijzonder en dat ze zelf alles naar haar wens, in rust, kon uitzoeken en bespreken. Luisteren naar de wensen van mijn moeder en van ons; daar ben jij zo goed in! Maar ook zoveel gelachen met elkaar. Je laat weten dat er zoveel mogelijk is bij een uitvaart; dat heeft voor ons zoveel rust, warmte en liefde gebracht. Een bordeauxrode rouwwagen! Mijn moeder hield van zoveel kleuren en zelf heeft ze deze auto uitgekozen; daar was ze zo blij mee. Het maakte de uitvaart zoals onze moeder was; kleurrijk en bijzonder.

 

Mede dankzij jouw rustige en persoonlijke begeleiding, ook tijdens de afscheidsdienst met "gewone mooie woorden", kijken wij, maar ook zoveel anderen, terug op een mooie en liefdevolle uitvaart. 

 

Wij raden Pauline echt aan om alles rondom een verlies zo fijn en liefdevol te laten verzorgen!

 

Familie Wigchert


Toen mijn moeder overleed wist ik dat ik Pauline heel graag als uitvaartbegeleidster wilde. Ik kende haar al een klein beetje en vond het een hele fijne vrouw.

 

Ze heeft mijn verwachtingen overtroffen, wat was het fijn om haar als begeleidster te hebben. Het voelde als een hele goede vriendin, heel rustig en lief. Ze heeft ons goed begeleid en ook vrij gelaten in onze keuzes en waar nodig stuurde zij bij. Er was ook een boekje voor het achterkleinkind van mijn moeder dat zeker een paar keer is gelezen. We hebben een prachtig afscheid gehad waardoor ook Pauline werd geraakt, zij is een echt mensenmens.

Ik raad haar van harte aan!

 

Liefs, Ada


Lieve Pauline,

 

Hartelijk dank voor de fijne begeleiding rondom het overlijden van mijn moeder! Ik voelde mij echt in de regie, terwijl ik wist dat ik kon rekenen op je kennis en rust als ik die nodig had.

Wij kijken er als gezin heel goed op terug!

 

Bianca Mokkenstorm-Goethals


Graag wil ik Pauline bedanken voor de prachtige uitvaart van mijn moeder. De rust en de professionaliteit staat hoog in het vaandel Wat ik als erg prettig heb ervaren, is dat er gekeken wordt wat bij de persoon hoort, zowel bij de overledene als bij de familie.

 

Ze is er niet om haar zelf te verrijken in de zin van het financiële stukje, maar kijkt wat in het belang van de familie is.

Bedankt Pauline voor deze fijne herinnering.

 

 

Coby Manders


Onze hele familie is heel blij en tevreden over Pauline haar bijdrage in de uitvaart van onze moeder. Mede dank zij haar, kunnen we daar met een heel goed en warm gevoel op terugkijken.

 

Pauline is heel ontspannen, kan heel goed luisteren, denkt mee, is heel respectvol en kan fantastisch organiseren. Ze heeft een hele natuurlijke manier van werken en zijn, waardoor je je heel erg op je gemak voelt, niets gek of te moeilijk is en je alles kan vragen en bespreken. Heel bijzonder voor ons was dat wij (twee dochters) samen met haar onze moeder haar laatste wassing hebben gegeven en aangekleed. Heel mooi en respectvol, waardoor de dood en het afscheid van onze moeder tastbaarder en minder eng werd. 

 

Pauline is ook heel transparant over de financiële kant. En ook niet te vergeten, we hebben ook regelmatig heerlijk gelachen.

 

Bedankt Pauline!

 

Familie Hoonhout

 


Wij waren gewoon heel blij met jou! Ik wist intuïtief dat ik jou moest hebben als het moment daar zou zijn. Het moment dat mijn moeder zou komen te overlijden. Al bij het eerste contact voelde het goed en vertrouwd, heel fijn! Het stap voor stap doorlopen van het hele proces (van het moment van overlijden tot en met de uitvaartdienst) hebben wij als zeer prettig ervaren. Je liet ons vrij, gaf advies waar nodig, hielp ons weer op weg als we vastliepen. Je straalt rust uit, hebt de knowhow en kunt heel goed omgaan met mensen met verdriet, groot én klein. Je hebt niet het meest voor de hand liggende vak en mensen bezoeken een uitvaartbegeleider doorgaans liever niet, maar mocht je er één nodig hebben dan is Pauline een absolute aanrader!

 

Nogmaals bedankt voor de begeleiding van A tot Z! 

 

Tamara Maan en familie

 


Hierbij wil ik Pauline bedanken voor de fijne en punctuele begeleiding na het overlijden van mijn vrouw. Pauline heeft alles zeer professioneel begeleid, geen detail werd over het hoofd gezien. Mede dankzij haar persoonlijke zorg is het ondraaglijke toch te doen geweest.

 

Pauline, heel veel dank hiervoor. We hebben enorm veel steun aan je gehad!

 

Familie Knijnenburg

 


Pauline heeft ons zeer professioneel, maar ook met een persoonlijke en warme manier begeleid in het regelen van de uitvaart van onze (schoon)vader. De kleinkinderen hebben ook warme herinneringen aan de begeleiding van Pauline.

 

Renée Helderop en familie

 


We hadden Pauline uitgekozen om de uitvaart van onze moeder te regelen, dat voelde meteen goed. Helma nam het eerste stuk over i.v.m. vakantie van Pauline. Het voelde ook bij Helma meteen vertrouwd. Zij gaf ons alle tijd en ruimte om beslissingen te nemen en dacht creatief met ons mee.

Helma en Pauline zaten op één lijn en hadden veel contact zodat Pauline het moeiteloos van Helma over kon nemen. Pauline regelde de dag van de uitvaart met zachte kracht. Op de achtergrond had zij alles tot in de puntjes geregeld, zodat wij de organisatie los konden laten en met al onze aandacht onze moeder een mooi, waardig afscheid konden geven.

Wij kijken terug op een hele fijne samenwerking met Pauline en Helma.

 

 

Marjan Körver


Wij hebben Pauline gevraagd ons te helpen na het overlijden van onze moeder. Wat ons aansprak was haar zeer persoonlijke aanpak. Het gesprek ging in eerste instantie over wat wij belangrijk vonden. En wat we beslist niet wilden. En dat in alle rust. Ze nam alle tijd en luisterde heel goed naar ons. Daardoor voelde ze ons heel erg goed aan en dacht op alle vlakken met ons mee.

 

Ondertussen werden de praktische zaken tot in de puntjes geregeld. Wij hadden onze wensen voor een specifieke kaart. Ook die werd snel en mooi ontworpen en gedrukt. We zijn in het hele proces volledig ontzorgd.

 

Voor de kleinkinderen was het de eerste keer dat ze een uitvaart meemaakte. Ook hier had ze alle aandacht voor, ze bracht zelfs speciale boekjes voor ze mee. Bijzonder attent.

 

Tijdens de uitvaart zelf regelde Pauline alles perfect achter de schermen en konden wij ons volledig richten op het afscheid. Dat maakte dat het voor ons een zeer intiem en persoonlijk afscheid is geworden.

 

Pauline, bedankt voor alle goede zorgen en de fijne manier waarop je ons hebt bijgestaan.

 

Martin en Simon van den Berg

 

 


Pauline, we willen je bedanken voor alles. We zijn meer dan tevreden over je begeleiding van de begrafenis van mijn vrouw en mijn moeder.

 

Je deed het rustig, keurig en we kregen de tijd, er was geen druk. Je kwam je afspraken goed na en alles ging zoals wij het graag wilden. 

 

Hans en Robin Eijkelestam

 


Ondanks dat mijn schoonzus ongeneeslijk ziek was, kwam haar overlijden toch onverwacht. We bleven hopen op een wonder. Toen het einde naderde, was Babet stellig in wie haar uitvaart mocht doen. Dat was Pauline, tevens een achternicht van ons.

 

Babet kende haar niet persoonlijk, maar haar gevoel sprak. Ook wilde Babet Pauline persoonlijk ontmoeten voor haar overlijden. Ik belde op zondagmorgen Pauline en zei: Hoi, met Esther. Ken je me nog? En ze zei ja. Ik kwam direct met mijn verhaal en dat wij haar eigenlijk nu nodig hadden, omdat Babet stervende was. Pauline aarzelde geen moment en anderhalf uur later zat zij in het ziekenhuis aan het bed van Babet. Dit was zo fijn dat zij elkaar ontmoet hadden.

 

Maandagmiddag stierf Babet en Pauline was die week erna letterlijk onderdeel van de familie en dacht aan dingen waar wij zelf niet toe in staat waren. Mooi hoe zij beide zoons van Babet betrok in het regelen. Mijn neefje van zes maakte de tekening voor de rouwkaart van zijn mama. En Pauline regelt alles feilloos. Mede dankzij Pauline heeft Babet een afscheid gekregen wat in haar stijl was en heel waardig.

 

Pauline, jij werkt vanuit je hart en vanuit de wensen van de nabestaanden en de overledene zelf. Grote bewondering hiervoor, dankzij jou kunnen wij ondanks het grote gemis van Babet met een mooi gevoel hierop terug kijken.

 

Esther van der Wel

 


Dementievriendelijk en in de rozenkamer 

 

Naar aanleiding van een eerder bijgewoonde begrafenis wist ik dat mijn oud-leerlinge Pauline van der Wees de uitvaartbranche in het Westland was ingegaan. 

 

Toen de demente buurvrouw voor wie ik mantelzorger en executeur was, toch nog onverwacht overleed in verzorgingstehuis De Kreek nam ik meteen contact op met Pauline. Binnen een half uur waren we op locatie in gesprek om een respectvolle crematie te kunnen regelen. Aangezien er geen nadere familie was en er waarschijnlijk een zeer klein aantal belangstellenden de crematie zou bijwonen, adviseerde Pauline ons de Rozenkamer van crematorium Ockenburgh te overwegen. 

 

Dat was een uitstekend advies, want in een zeer kleine kring (6 personen) in een prachtig aangeklede ruimte was de plechtigheid intiem, ontspannen en eigenlijk ‘gezellig.” Op rustige en bekwame wijze leidde Pauline de herdenking. 

In onze gesprekken vóóraf luisterde ze  goed naar wat we wilden, gaf daarbij advies, maar liet ons echt een eigen keuze maken. Dat mag je natuurlijk verwachten, maar dat heb ik echt wel anders meegemaakt. Ook over het financiële plaatje gaf ze klip en klaar uitleg. Daardoor waren er ook geen verrassingen na afloop.  Alle gemaakte afspraken werden keurig nagekomen en we kunnen terug zien op een respectvolle bijeenkomst. 

 

Hierbij wil ik Pauline van harte bedanken voor de uitstekende wijze waarop ze dit afscheid van een ‘oude dame’ mede vorm heeft gegeven. 

 

Cees van der Pol 

 


Wouter en ik hadden samen al veel voorbereid en besproken. We wisten inhoudelijk wel wat we wilden.

Samen met onze beste vrienden wilden we het afscheid vormgeven, helemaal in de sfeer van Wouter.

Ik zocht naar iemand die ons kon ondersteunen hierin en aan kon vullen.

 

Iemand met een open blik, zachtaardig en niet te zwaar.

Via google vond ik Pauline. Haar website straalde precies uit wat ik wilde en toen ik haar voor het eerst zag en sprak klopte het al en klikte het.

We hebben alles in stapjes gedaan. Ik had tijd om - in die hectische week - toch rustig mijn beslissingen te nemen. Heel belangrijk voor de verwerking.

Pauline was er altijd, op de achtergrond, op het juiste moment en op de juiste manier. Ik kan haar iedereen aanraden.

 

Carla Geurtsen


Ik ben heel tevreden dat ik Pauline heb gekozen voor de begeleiding na het overlijden van mijn man. Ze heeft ons veel uit handen genomen, wist wat er allemaal moest gebeuren en kwam met goede ideeën. Ze sloot goed aan bij ons allemaal.

 

Dat wij in Spijkenisse wonen was geen probleem.

Pauline straalde rust uit, ze is vriendelijk, kan goed luisteren en organiseren. Ook was zij op een prettige manier direct in haar communicatie naar bijvoorbeeld het rouwcentrum en de gekozen locatie van de uitvaart. Over de financiële kant is zij heel open en duidelijk van begin af aan.

Kortom, een fijne ervaring in een moeilijke tijd. Bedankt, Pauline!


Marijke Alleblas


Pauline,

Naar aanleiding van je inspiratieavond in de bibliotheek in

's-Gravenzande, zijn we met jou in contact gekomen.

Het voelde zo goed, warm en betrokken dat wij jou hebben gevraagd om de uitvaart van onze moeder, schoonmoeder,  groot(over)moeder te begeleiden.


Je wist binnen de familie ieders persoonlijke keuze te verbinden met elkaar!! Daardoor is het een mooie en heel bijzondere uitvaart geworden waar we veel positieve reacties op kregen.


Wij koesteren onze mooie herinneringen hieraan!!

 

 Namens Familie van der Schilt heel hartelijk dank hiervoor.


Het overlijden van onze zoon en broer was geheel onverwachts. Het is dan ontzettend fijn iemand als Pauline te hebben die overal aan denkt en alle tijd en ruimte geeft om onze eigen keuzes te maken voor een goed afscheid. 

 

Pauline heeft aandacht voor het hele gezin, luistert goed en brengt rust.  Ze heeft op warme wijze het afscheid gecoördineerd en begeleid. Het heeft ons veel goed gedaan.

 

Margreet


Pauline, wat waren wij blij met jou na het overlijden van Jellien. In ons verdriet bracht jij rust, een luisterend oor en gaf jij duidelijkheid waar wij twijfelden. 

Ondanks het verdriet kijken we terug op een heel mooi afscheid en daar heb jij zeker aan bijgedragen.

 

Davey, Hepke, Anita, Robert en Frank


De klik was er meteen, tijdens de kennismaking zeven weken voor Marians overlijden. We bespraken onze wensen. Geen traditionele afscheidsbijeenkomst. Geen kist maar een mand. Koffie bij binnenkomst. Geen dure bloemstukken, liever een gift voor een goed doel. Wij, kinderen en echtgenoot, als gastvrouw en gastheer.

 

Tijdens de tweede bijeenkomst bespraken we de ideeën en de teksten die Marian en ik inmiddels hadden bedacht. Zo bouwden we stukje bij beetje met Pauline aan een prachtige afscheidsbijeenkomst. En Pauline bewoog mee met de deining van onze emoties en stuurde waar nodig.

 

Drieënhalve week later het overlijden van onze zoon. Wat nu? Wat Marian en ik in zeven weken vooraf konden regelen, moest nu in krap een week georganiseerd. En met mensen die voor een deel vreemden voor ons waren. We kenden immers niet heel zijn netwerk. Pauline had die week al twee uitvaarten. Haar collega Helma bood uitkomst, met Pauline op de achtergrond. En weer werd het een waardig, verrassend  afscheid. Totaal anders dan dat van Marian, maar minstens net zo mooi. Met psychedelische rock, want in dat genre maakte Arthur muziek. Met een PowerPoint vol ontroerend filmpjes en een koortje van vier vriendinnen.  Wij kwamen met de ideeën en Helma en Pauline brachten er lijn in, gaven weerwoord, assisteerden bij de techniek, en deden de organisatie.

 

Geen mannen en vrouwen in zwarte pakken, als bewakers van de rouwtraditie en somberte. Maar vrouwen van deze tijd met gevoel voor vernieuwing.

Zo kan het dus ook.

 

Ed 


Heel erg bedankt voor de goede samenwerking. In zo’n week heb je ineens heel intensief contact met elkaar, zonder dat je elkaar echt goed kent. We hebben het als heel fijn en waardevol ervaren dat dit op zo’n prettige manier is verlopen.

 

Een mooie dag om op terug te kijken!


Ria, Henny en Arina


In een zeer kort tijdsbestek moesten wij een keuze maken voor een uitvaartbegeleider. We hebben ons gevoel daarin gevolgd. Nog binnen het uur wisten wij dat we de juiste keuze hadden gemaakt. Pauline voelde precies aan wat wij wilden en kon dit ook waarmaken.

Behalve een passie voor mensen beschikt Pauline over een groot organisatorisch vermogen. Dankzij Pauline hebben wij onze zoon een prachtig afscheid kunnen geven.

 

Pauline, we zijn je hiervoor altijd dankbaar. 

 

Peter en Karin


Lieve Pauline,

Gek om met ‘Lieve’ te beginnen terwijl ik je niet goed en persoonlijk ken. Toch heb ik het duidelijk zo gevoeld, je rustige, liefdevolle, écht geïnteresseerde belangstelling en begeleiding in de moeilijkste tijd van mijn leven.

Je schrijft heel mooi en eenvoudig ’Ik loop graag een stukje met je mee’, dat is ook echt wat je gedaan hebt. De gelegenheid om mijn man te begraven en te gedenken op een manier die zo goed bij ons paste, heb jij mogelijk gemaakt. Geruisloos heb je ons geholpen dat waar te maken.

 

Fijn dat je in een sfeerbeeld hebt beschreven hoe de dag is verlopen. 

Fijn dat je alle papieren rompslomp geruisloos geregeld hebt.

Fijn dat ik je altijd kon bereiken.

Fijn dat je er was.

 

Dankjewel voor het ‘meelopen’ op deze bijzondere en speciale dag en je interesse in ons de tijd daarna.

 

Marja Hess


“Als de liefde van je leven plotseling op 52 jarige leeftijd komt te overlijden, hoe wil je dan dat haar afscheid er uit komt te zien? Ik ben op zoek gegaan naar iemand die in de eerste plaats als mens naast me staat en niet als uitvaartbegeleider. Iemand die me kan ondersteunen in het proces van afscheid op een manier die bij mij en mijn overleden vrouw past. Ik heb haar gevonden in Pauline. Op een fijne manier aanwezig in haar ondersteuning, aansluitend bij mij als mens en mijn wensen."

 

Ed


Daar zit je dan als nabestaande met je verdriet. Dan blijkt hoe belangrijk de persoon is die het gezin begeleidt met de uitvaartverzorging.

 

Pauline heeft een heel belangrijke rol gespeeld om te zorgen dat de uitvaart verliep zoals wij voor ogen hadden.

Zij luisterde aandachtig naar onze wensen en kwam met suggesties waaruit bleek dat ze ons precies begreep.

Mede dankzij Pauline kunnen we met een warm gevoel

terugkijken op de uitvaart van mijn man.

 

Tilly

 


Pauline:

  • geeft maximale ruimte om er een eigen uitvaart van te maken. 
  • denkt goed mee over locatie voor uitvaart, ruimte voor lunch en napraten.
  • is flexibel en kan maatwerk leveren omdat in principe alles ingehuurd kan worden. Ze zit niet vast aan standaard pakketten of vaste diensten. 
  • is een prettige open persoonlijkheid die snel vertrouwen wekt.
  • is transparant in de zakelijke en financiële kant van de uitvaart.
  • dringt zich niet op en is bereid om taken te doen als dat nodig of gewenst is.
  • heel goed met kinderen.
  • zorgt voor een mooie kaart.

 

Kortom, Pauline kan ik van harte aanbevelen voor het begeleiden van een uitvaart. 

 

Aad


Pauline is een rustig persoon, meelevend en ze begreep goed wat we wilden voor de uitvaart van mijn vader. We waren erg tevreden hoe ze alles georganiseerd had en de belangstellenden ontving. Het openingswoord en het slotwoord tijdens het afscheid verwoordde zij op een duidelijke en prettige manier. Ik beveel Pauline aan om samen met haar een uitvaart te regelen!

 

 Jannet van den Burg


De uitvaart van mijn zoon Tyson heeft Pauline goed begeleid. Met speciale aandacht voor mijn dochter en nichtjes. Ze legde me keuzes voor en zo kon ik kiezen hoe ik het graag wilde hebben. Elke dag hadden we wel even contact. Er was veel belangstelling. Ze heeft het soepel laten verlopen. Prijstechnisch gezien vond ik het voordelig. Ik kan Pauline zeker aanbevelen. 

 

Marcel van der Hout


Pauline, bedankt voor je begeleiding bij het afscheid van onze moeder. Wat was het fijn dat jij ons hierin begeleid hebt.
Je was rustig en gaf ons de tijd om afscheid te nemen. Dacht met ons mee en ook bij onze kinderen heb je een speciaal plekje gekregen.

 

Monique van der Meer

Wij hebben de samenwerking met Pauline heel prettig gevonden. Zij hield de wensen van de overledene en nabestaanden goed in het oog en wist de rust en het overzicht te behouden. Pauline blijft op de achtergrond waar ze, door haar professionaliteit, er voor zorgt dat alles perfect verloopt in zo’n verdrietige tijd.

 

Annelies en Marie-José


Bij het overlijden van onze vader hebben wij heel veel steun mogen ontvangen van Pauline. Haar professionele begeleiding en ondersteuning heeft de uitvaart tot een heel mooi en persoonlijke afscheid gemaakt. Alle wensen die wij hebben aangedragen zijn hierbij in vervulling gegaan. Pauline bedankt.

 

Jeannette en Wilma

 


Dank

 

Wij hebben je leren kennen

in een droevige tijd.

Jouw werk,

voor ons de steun

die kracht gaf in ons verdriet.

Zacht waren je woorden,

aandacht en luister.

Vertrouwen in deze dagen

van een afscheid.

In tranen van verdriet,

de lach van herinneringen.

Samen hebben wij elkaar nodig gehad,

om er toch iets moois van te maken.

 

Pauline, we wensen je veel kracht, liefde in dit werk.

Dat je steun mag zijn voor een ieder in deze moeilijke tijd.

 

Jeannette Immerzeel-van den Burg