over mijzelf

Tijdens een belangrijk moment in iemands leven - bij (de voorbereiding van) een afscheid en/of als een dierbare overleden is – ben ik dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg. Het contact tijdens de gesprekken, aansluiten bij wat iemand wil en het organiseren; dat is wat ik graag doe.

 

In 2015 begon ik met de opleiding uitvaartbegeleider bij Gaandeweg Uitvaart Educatie. Deze heb ik succesvol afgerond. In januari 2017 startte ik mijn bedrijf in uitvaartbegeleiding. Nog steeds ben ik erg blij dat ik deze stap heb gemaakt.

 

Ik stimuleer mensen om hun eigen afscheid onder ogen te zien en zich hierop voor te bereiden. Nabestaanden stimuleer ik en nodig ik uit om zelf bij te dragen aan de onderdelen van de uitvaart. Ieder persoon benader ik vanuit zijn eigen kracht.

 

Sinds 2022 ben ik ook opgeleid en werkzaam als stervensbegeleider. 

 

Vanaf mijn 21ste ben ik werkzaam geweest in de jeugdzorg. Eerst enkele jaren als pedagogisch medewerker van kinderen met een achterstand in hun ontwikkeling en daarna als leidinggevende. Hier stimuleerde ik kinderen en ouders regie te nemen over hun eigen leven. Nu doe ik dat op het gebied van afscheid/dood/uitvaart en leven.

 

 

Over Pauline van der Wees

Jan Vink - Helma Luiten - Pauline van der Wees

Over Pauline van der Wees

Daarnaast heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij de Landelijke Stichting Contactgroep Nabestaanden Kankerpatiënten. Ik begeleidde daar groepen kinderen die een ouder hadden verloren aan kanker. 

 

Ik ben een rustig en eerlijk persoon en heb een positieve instelling. Blij word ik van echt contact en in beweging zijn.

Naast mijn (vrijwilligers)werk heb ik vele jaren met plezier gezongen, speel ik toneel en sport ik graag. 

Met mijn man en drie zonen woon ik in ’s-Gravenzande, waar ik ben geboren (1977) en getogen.

Samenwerking

 

Mijn werk als uitvaartbegeleider gaat 24/7 door.

Ik ben erg blij met de fijne samenwerking met Helma Luiten en Jan Vink. Zij vervangen mij als ik zelf niet beschikbaar ben en werken en begeleiden op dezelfde manier als dat ik doe. Met tijd, rust en aandacht. 

 

Verder werk ik samen met een gespecialiseerd verzorgingsteam en heb ik een fijn netwerk om mij heen van (kleinschalige) bedrijven die het afscheid/de uitvaart mede mogelijk kunnen maken zoals jij dat wenst.