Natuurbegraven
07. juli 2021
Natuurbegraven? Eeuwigdurende grafrust voor een eenmalig tarief met alleen een boomschijf met daarop iemand zijn/haar naam als herinnering op de betreffende plek, als je dat wil. Als je rondloopt op een natuurbegraafplaats, vallen de graven je niet eens gelijk op. Het is vaak een mooi bos, een mooi stuk natuur.
Afscheidsmomenten
22. juni 2021
De laatste keer.. nog iemand aanraken, dat iemand nog thuis is, dat iemand gedragen kan worden. Het onder ogen zien van de werkelijkheid als iemand overleden is, bijvoorbeeld bij het verzorgen, iemand in een kist/mand neerleggen, een rouwkaart maken, aangifte van overlijden doen, als je gecondoleerd wordt, erbij bent als de kist daalt in een graf of hem/haar mee begeleidt naar de crematieruimte.

Verzorgen, zelf doen?
14. juni 2021
Toen ik ruim 4 jaar geleden begon aan mijn werk als uitvaartbegeleider vond ik de 'laatste verzorging' van iemand die is overleden, het meest spannende onderdeel van de uitvaart. Ik had daar nog geen ervaring in. En ik wist nog niet of ik dit onderdeel ooit zelf zou gaan doen?
Wat kost een uitvaart eigenlijk?
17. mei 2021
Voordat ik iets koop, weet ik graag wat het kost. Wat een uitvaart concreet kost die jij mogelijk in gedachten hebt, vind je niet zo snel in één oogopslag op internet. Wat je wel al gauw tegenkomt, is dat een uitvaart gemiddeld tussen de 5.000 en 10.000 euro kost. Dit gemiddelde kan ik beamen, nadat ik de uitvaarten die ik begeleid heb de afgelopen jaren op een rijtje heb gezet. Met diverse uitschieters daarbij, zowel naar boven als naar beneden.

Jelle
28. april 2021
Mijn zwager Jelle was een stoere en taaie vent met leuke humor! Hij vond iets grappig en moest lachen, of niet. Jelle is overleden in de zomer van 1999 en 28 jaar oud geworden. Mooie herinneringen aan hem!
Persoonlijk versus standaard
19. april 2021
“Niet zo standaard hoor, ik hou van persoonlijk.” Dat hoor je wel eens iemand zeggen over een uitvaart. Ik heb daarover nagedacht. Kan een “standaard” uitvaart dan niet ook persoonlijk zijn?

Weet jij het al?
13. april 2021
Ik dacht dat ik het wist! Hoe mijn eigen afscheid er ongeveer uit zal komen te zien. Eerst een afscheidsbijeenkomst met alle mensen die mij dierbaar zijn. Daarna begraven worden. Vervolgens gaan zij met elkaar ergens wat gaan drinken, napraten etc. Door mijn werk als uitvaartbegeleider zie ik nu veel verschillende en mooie variaties dat ik het niet meer weet als ik mijn gedachten laat gaan over mijn eigen uitvaart. Weet jij het al? Check de video!
07. april 2021
Er is zoveel dat ik zou kunnen schrijven over mijn ervaringen als uitvaartbegeleider. En schrijven vind ik fijn. Een manier om te verwerken, delen of ordenen.

19. februari 2021
Blij en dankbaar ben ik met hoe ik me nu voel. Weer fit en in een goede conditie, laat de lente maar komen!! En de schaatstochten van afgelopen weekend gaven me een goede bevestiging van dat ik er weer bovenop ben gekomen. Begin november kreeg ik een positieve uitslag op corona. Na een paar dagen griep ging dat weer over, maar het sloeg gelijk om in erg weinig energie en zere longen zodra ik in beweging kwam. Twee maanden volgden met veel rust, vele potten thee en boeken. Korte wandelingetjes...
04. november 2020
De geplande inspiratieavond op woensdag 4 november in bibliotheek Wateringen gaat vanwege de maatregelen niet door.

Meer weergeven