5 jaar Pauline van der Wees Uitvaartbegeleiding
03. mei 2022
Onlangs ben ik een dagje op pad geweest met Miss Latte. Verse koffie en lekkers gebracht bij mijn collega's en een aantal bedrijven om ze te bedanken voor de fijne samenwerking de afgelopen 5 jaar! Want zo lang bestaat mijn bedrijf nu al en dat mag gevierd worden. Het was mooi weer en zo leuk om iedereen te verrassen! Contact met lieve mensen, de koffiemachine van Miss Latte in mijn bus, alle adressen langs; het was een heerlijke dag!!
Wat een verrijking!
22. februari 2022
Wat een verrijking! Een maand geleden bestond mijn bedrijf Pauline van der Wees Uitvaartbegeleiding 5 jaar!! Blij en trots met deze mijlpaal. Ook een mooie reden om me te bezinnen. Ik vroeg me af: hoe gaat het met mijn bedrijf, ben ik tevreden, wil ik meer, wil ik minder of wil ik anders? Wat daaruit kwam? Ik ben heel tevreden met hoe het met mijn bedrijf gaat, wil hiermee doorgaan EN iets erbij leren op het gebied van sterven. Ik heb mezelf een cursus Stervensbegeleiding cadeau gedaan.

Praten over de dood?
08. februari 2022
Praten over de dood? Praten over je eigen afscheid? SIRE start vandaag een campagne om de dood bespreekbaar te maken. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders beter afscheid had willen nemen van iemand die overleden is.
Inspiratiemiddag "regie over (eigen) uitvaart"
24. januari 2022
Maandagmiddag 24 januari 2022 van 14.00 tot 16.15 uur in bibliotheek 's-Gravenzande (Zandeveltplein 26) organiseer ik een inspiratiemiddag.

Een belevenis met de uitvaartbus
22. december 2021
Onlangs reed ik mee met de uitvaartbus die gehuurd werd door een lieve familie. Het was een mooie rit door Scheveningen met in hun midden hun dierbare. Langs de zee, langs zijn favoriete vissersplek. Het was een rustige maandagochtend met wind, wolken, blauwe lucht en een regenboog die te zien was aan de horizon boven zee. Muziek van Guns 'n Roses en Nirvana maakte het compleet. Zijn muziek.
Koesteren
16. december 2021
Gisteravond heerlijk gezongen (doen we 1x per maand met klein groepje) bij Tessa Droog in Naaldwijk. Altijd een feestje om in haar woonkamergalerie te zijn. Deze keer met gluhwein en chocola!! De galerie is op dit moment in kerstsfeer. En komende zaterdagmiddag en zondagmiddag nog te bewonderen tijdens de winterfair. Van verschillende exposanten is hun werk te vinden en te koop: van fotografie, textiel, leren tassen en sieraden tot keramiek. Dat laatste is Tessa haar werk.

Herinneringsbankje
24. november 2021
Verder gaan na een afscheid. Herinneren. Omarmen wat is geweest. Verder liefhebben. In je hart.
Ben jij ook wel eens verdrietig?
18. november 2021
Ben jij ook wel eens verdrietig? Heb je kleren aan als je dood bent en in een kist ligt? Waar komt de kist vandaan? Wat gebeurt er voor een crematie? Waarom is cremeren goedkoper dan begraven? Deze vragen, en nog vele andere mooie vragen, werden mij een paar dagen geleden gesteld toen ik als gastspreker namens “Doodgewoon in de klas” op bezoek kwam bij een groep 7/8.

Een uitvaartkist die groeit?
10. november 2021
Een uitvaartkist die groeit? In 7 dagen? En verrijkend is voor de aarde? Het bestaat! Vorige week vroeg Bob Hendrikx, oprichter van de Living Cocoon (gemaakt van mycelium, het wortelnetwerk van paddestoelen) aan ons of we afval of compost willen zijn na onze dood. Wat een mooie vraag en wat een mooie manier om op de meest natuurlijke manier onderdeel te kunnen worden van de cycle-of-life.
Weer thuis na een bezoek aan Probus Mixed Westland als gastspreker!
03. november 2021
Fijn om te mogen vertellen over mijn werk als uitvaartbegeleider, -ondernemer en info te kunnen delen. Ik word er blij van!

Meer weergeven