Recht op privacy na je overlijden?

Hoe zit het met jouw digitale nalatenschap? Weten jouw dierbaren je wachtwoorden? Bij een plotseling overlijden is het fijn als je nabestaanden bij jouw belangrijke bestanden kunnen die emotionele en/of financiële waarde hebben.

 

Vorige week heb ik een lezing bijgewoond van Digital Life Legacy, het kennis- en expertisecentrum voor digitale nalatenschap. De lezing werd gegeven door Sander van der Meer.

 

Wist je dat je geen recht meer hebt op privacy op het gebied van je digitale zaken als je overleden bent? Dan lijkt het Erfrecht van toepassing te zijn.

 

Ook handig om te weten; mocht jouw dierbare komen te overlijden, zeg niet gelijk het telefoonabonnement op. Hier hangt vaak zoveel mee samen. Je Whats’app-chats met hem/haar kun je overigens in een boekje laten afdrukken in een boekje, bijvoorbeeld via zapptales.com

 

Meer weten? Kijk eens op de website van Digital Life Legacy.

 

 

#digitaalnalatenschap #digitallifelegacy #sandervandermeer #uitvaart #afscheid #plotselingoverlijden #wachtwoorden #erfenis #uitvaartbegeleiding #stervensbegeleiding #regieovereigenuitvaart #pratenoverdedood #kinderenenafscheid #afscheidendementie #rouw #uitvaartwestland #uitvaartdenhaag #uitvaartrotterdam #uitvaartdelft #paulinevanderweesuitvaartbegeleiding


Reactie schrijven

Commentaren: 0