overdenking in de Grote Kerk van Alkmaar

Zittend in de Grote Kerk van Alkmaar. Mee met Roeland naar een opening van een nieuwe tentoonstelling over 500 jaar geschiedenis van deze kerk.

 

Roeland is bezig met de laatste update van een aantal informatieschermen. De bar wordt ingericht. Geluids- en techniekmensen lopen door elkaar heen. Eric Vloeimans komt binnenlopen met zijn trompet. Met elkaar wordt het straks 1 geheel!

 

Ik denk aan mijn werk. En besef me dat het hetzelfde principe is. Een uitvaart vormgeven en organiseren. Met elkaar wordt het 1 geheel.

 

De geschiedenis van begraven in deze kerk wordt ook weergegeven op een scherm. De vloer van de kerk bestaat uit grafstenen. Hier lagen duizenden doden begraven. Toch best een bijzonder idee dat dit vroeger de gewoonte was, begraven IN de kerk, voor de rijke burger dan. Tot 1830, toen werd het verboden vanwege de hygiëne.


Reactie schrijven

Commentaren: 0