Wist je dat...

Wist je dat...

 

....er verschillen in wetgeving zijn wat betreft cremeren in Nederland en de landen om ons heen?

In Belgie wordt de urn met as van een overledene direct na de crematie meegegeven aan de nabestaanden. In Nederland mag je een maand na de crematie het as ophalen bij het crematorium.

In Duitsland mag je as niet mee naar huis nemen en ben je verplicht dit te verstrooien of een urn te plaatsen op een begraafplaats. In Nederland mag je het wel mee naar huis nemen, je mag het ook splitsen in verschillende delen. 

 

De wet op de lijkbezorging in Nederland stamt uit 1869, de wet heette toen nog anders. In 1991 is hij voor het laatst vernieuwd. Op dit moment zijn er ontwikkelingen dat deze geactualiseerd gaat worden. Met onder andere mogelijk een kortere termijn dan een maand om het as op te kunnen halen.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0