Even delen..

Blij en dankbaar ben ik met hoe ik me nu voel. Weer fit en in een goede conditie, laat de lente maar komen!! En de schaatstochten van afgelopen weekend gaven me een goede bevestiging van dat ik er weer bovenop ben gekomen.

 

Begin november kreeg ik een positieve uitslag op corona. Na een paar dagen griep ging dat weer over, maar het sloeg gelijk om in erg weinig energie en zere longen zodra ik in beweging kwam. Twee maanden volgden met veel rust, vele potten thee en boeken. Korte wandelingetjes lukten wel. Ik had het gevoel voor 30% energie te hebben.

 

Begin januari gaf de longarts mij het advies om te proberen er doorheen te gaan bewegen. Dat advies kwam op het goede moment. Wachten tot het overgaat, werkt dan ook niet meer.

Na veel rust, wat ik ook echt wel even nodig had, ben ik gaan bewegen; dagelijks en veel. Heerlijk! Al snel verbeterde mijn conditie en kreeg ik veel minder last van mijn longen.

 

De angst die de media teweegbrengt voor eventuele blijvende schade aan longen helpt niet echt. Dat mijn longarts zei om juist te gaan bewegen, is zo helpend geweest. Ook de hersteltraining bij een fysiotherapeut maakte mij weer sterk!

 

Sterkte voor diegenen die (langdurig) last hebben van corona, op wat voor manier dan ook. Ik ben er weer, ben ook weer aan het werk en heb weer energie om te geven. Iets wat in mijn werk als uitvaartbegeleider centraal staat. En ik zorg er voor dat mijn conditie  op peil blijft!   

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Wilma van Dijk (vrijdag, 19 februari 2021 14:04)

    Trots op je Pauline. Je bent een voorbeeld. Goed dat je het deelt. Hou vol!

  • #2

    Alice van den Berg (vrijdag, 19 februari 2021 20:38)

    Fijn om te horen Paulien! Ik was, nadat ik je gezien had bij de fysio, er erg benieuwd naar of je inmiddels weer hersteld was. Goed nieuws dus��