Natuurbegraven

Natuurbegraven?

 

Eeuwigdurende grafrust voor een eenmalig tarief met alleen een boomschijf met daarop iemand zijn/haar naam als herinnering op de betreffende plek, als je dat wil. Als je rondloopt op een natuurbegraafplaats, vallen de graven je niet eens gelijk op. Het is vaak een mooi bos, een mooi stuk natuur.

 

Voor veel mensen woonachtig in Zuid-Holland is een natuurbegraafplaats niet om de hoek. Je loopt of fietst er niet even naar toe.

Natuurbegraafplaatsen zijn met name in de oostelijke provincies te vinden.

In Zuid-Holland is sinds kort de eerste, enige en grote natuurbegraafplaats in Heinenoord gecreëerd. Aanstaande zaterdag 10 juli starten ze met de eerste groepsrondleiding. Ik ga zeker eens kijken op natuurbegraafplaats Zomerlanden…. ergens deze zomer.

 

Oh ja, er zijn trouwens wel initiatieven van natuurbegraven op bijvoorbeeld begraafplaats Hofwijk in Rotterdam en begraafplaats IJsselhof in Gouda. Ook daar zijn mooie stukjes natuur te vinden en is het grafrecht voor maximaal 50 jaar.   

 

https://www.natuurbegraafplaatszomerlanden.nl/rondleiding/


Reactie schrijven

Commentaren: 0