Praten over de dood?

Praten over de dood? Praten over je eigen afscheid?

SIRE start vandaag een campagne om de dood bespreekbaar te maken. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders beter afscheid had willen nemen van iemand die overleden is.

 

Door mijn werk als uitvaartbegeleider komt het regelmatig voor dat we het binnen mijn gezin over de dood hebben. Toch is het alweer even geleden dat mijn man en ik het concreet gehad hebben over onze eigen uitvaart. En ik dacht dat ik het wist, maar doordat ik veel mogelijkheden weet en meemaak, ging ik er aan twijfelen.

Toevallig dacht ik er afgelopen weekend weer aan, hoe zou ik willen dat mijn afscheid eruit komt te zien? In mijn eigen gedachten werd dat beeld weer meer concreet. 

Gespreksstof voor met mijn dierbaren!

 

#pratenhelpt #pratenoverdedood #sire #uitvaart #uitvaartvoorbereiden #regieovereigenuitvaart #regieovereigenleven #regie #wensenvoordeuitvaart #begrafenis #crematie #resomatie #resomeren #orienteren #orienterendgesprek #uitvaartbegeleiding #uitvaartbegeleider #uitvaartzorg #afscheidenuitvaart #uitvaartzelfregelen #uitvaarinsfeer #uitvaartzelfdoen #paulinevanderweesuitvaartbegeleiding


Reactie schrijven

Commentaren: 0