Doodgewoon in de klas

Beste leerkrachten van groep 7/8 en docenten van klas 1 en 2,

 

Bijna vakantie, de tijd vliegt! Bijna alweer een schooljaar voorbij. Weet dat er een heel mooi project bestaat; "Doodgewoon in de klas."

In een digitale lesomgeving (www.doodgewoonindeklas.nl) leren kinderen spelenderwijs omgaan met dood en afscheid. Ook kun je een gastspreker uitnodigen die graag langskomt om over zijn/haar werk te vertellen en vragen te beantwoorden van de kinderen.

 

Echt, je geeft de kinderen zoveel mee als je dit onderwerp nu al bespreekbaar en gewoon voor ze maakt. En er hoeft geen aanleiding te zijn, juist niet. En als er dan een ouder, of opa, oma ziek wordt en er is al een keer aandacht voor geweest, dan weten ze dat je daarover kunt praten en delen. Dat zal ze dan enorm helpen.

 

En het thema hoef je niet groots aan te pakken. Er staat van alles op de website, maar alles is goed. Als je het maar een keer bespreekbaar maakt. Plan het in voor het nieuwe schooljaar. En ik of een andere gastspreker/vrijwilliger, we komen graag. Met alle liefde.

 

Voor meer info; www.doodgewoonindeklas.nl of bij mijzelf.

 

Liefs Pauline

 

 

#doodgewoonindeklas #doodgewoon #pratenhelpt #kinderenenafscheid #rouw #kinderenenrouw #pratenoverdedood #herinneren #afscheidnemen #eigenregie #regieovereigenuitvaart  #persoonlijkafscheid #rust #liefde #verbinden #begrafenis #natuurbegraven #crematie #resomatie #uitvaart #uitvaartbegeleiding #uitvaartbegeleider #stervensbegeleiding #uitvaartwestland #uitvaartdenhaag #uitvaartrotterdam #uitvaartdelft #paulinevanderweesuitvaartbegeleiding


Reactie schrijven

Commentaren: 0