Afscheid nemen op informele wijze? (Deel 2 van 2)

1.      Informeel afscheid nemen  (deel 2 van 2)

 

Als je een uitvaart wil voorbereiden van jezelf of die van je dierbare; of misschien dat je alvast je gedachten er eens over wil laten gaan? Lees dan gerust verder.

 

Informeel afscheid nemen. Hoe dat er uit kan zien? Bijvoorbeeld zo: een zaal of ruimte, thuis, aan het strand, of een horecagelegenheid. In het midden je dierbare die in de kist ligt, of mand of in een wade op een opbaarplank. Eromheen alle genodigden. Dat kunnen er veel of weinig zijn. Zorgvuldig uitgekozen muziek op de achtergrond. Met een drankje/hapje erbij. De mensen zoeken elkaar op. Er is tijd. Met elkaar zijn. Verbondenheid voelen. Informeel.

 

Op een gegeven moment wordt er aandacht gevraagd, een aantal mensen willen iets zeggen en delen dit. Iedereen draait zich naar hen toe. Met het drankje nog in de hand. Aansluitend een muzieknummer wat met elkaar geluisterd wordt. Een toost op het leven. Er wordt weer verder met elkaar gedeeld, gehuild en ook gelachen. Want wat zijn er veel mooie en leuke herinneringen aan dit mooie mens.

 

Dan, op een gegeven moment, verlaat een kleine kring met de overledene de ruimte. Iedereen gaat buiten staan, vormt een haag en zwaait ze uit. De mensen die meegaan met hun overleden dierbare voelen zich gedragen en gesteund. Zij gaan op weg naar het laatste stukje van het afscheid; de crematie of begrafenis.

 

Weet, het is allemaal goed wat je kiest. Als je maar kiest. Ik loop graag een stukje met je mee. Bel of mail me gerust!

 

#afscheidnemen #informeelafscheid #eigenregie #regieovereigenuitvaart #doodgewoon #pratenoverdedood #persoonlijkafscheid #rust #liefde #verbinden #begrafenis #natuurbegraven #crematie #resomatie #uitvaart #uitvaartbegeleiding #uitvaartbegeleider #kinderenenafscheid #dementieenafscheid #herinneren #rouw #stervensbegeleiding #uitvaartwestland #uitvaartdenhaag #uitvaartrotterdam #uitvaartdelft #paulinevanderweesuitvaartbegeleiding

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0